Kennis-maken of inschrijven

Ontdek wat je talenten zijn

Betrokkenheid en eigenaarschap
Wanneer je betrokken bent bij wat je doet en wat je leert, dan word je daar vanzelf eigenaar van. Door samen met je leerkrachten en je ouders persoonlijke doelen op te stellen stimuleren we betrokkenheid, eigenaarschap en partnerschap. 
Door meer doelgericht te werken en de methoden als bron te gebruiken kunnen we beter aansluiten bij de behoeften van de kinderen. Niet alleen de kinderen ontwikkelen zich volop, ook het team blijft zich ontwikkelen. Elk teamlid op LeerRijk heeft zijn eigen specialisatie. Zo versterken we de onderwijsinhoud door gebruik te maken van ieders talenten. 
 
Samenwerken en persoonlijke ontwikkeling
Op LeerRijk werken we steeds meer groepsdoorbrekend. Samenwerken vormt in ons onderwijs de basis. Leren met en van elkaar. Je ontdekt de mogelijkheden van anderen en van jezelf. Je ontdekt wat je talenten zijn. Je leert oplossingsgericht denken en nieuwe stappen zetten. Daarbij biedt LeerRijk een gevarieerd aanbod in onderwijs en activiteiten, waarbij gestart wordt met een stevige basis in de onderbouw.
 
Nieuwgierig en uitdagend
Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en leren door ervaren. Geen kind leert hetzelfde dus is het belangrijk dat lesstof op verschillende manieren wordt aangeboden. Dat er geleerd kan worden met het hoofd, de handen en het hart. Samenhang tussen de verschillende vakken stimuleren de betrokkenheid. Daarom bieden wij onze wereldoriënterende – en expressievakken in projectvorm aan. Projecten die door de hele school, vol enthousiasme worden ingevuld en zo onderlinge verbinding en variatie bieden.  De wereld wordt op deze wijze de school in gebracht en ook gaat de school de wereld in. Daarbij worden ouders zoveel mogelijk betrokken. Onder meer door een gezamenlijke afsluiting van het project. 

 

> Lees meer over LeerRijk in onze schoolgids.

 

Jaaragenda 2022 Scholengroep Veluwezoom

Onze school is onderdeel van Scholengroep Veluwezoom. Welke thema’s spelen er in 2022? Lees het op de poster.

 

Wij zijn nieuwsgierig naar de toekomst! Dit leren we ook onze kinderen. Lef tonen en experimenteren: daar groei je van. We vernieuwen ons onderwijs. Maar alleen als we zeker weten dat het hoge leeropbrengsten oplevert. Kinderen krijgen ook les over duurzaamheid. In maart gaan ze bijvoorbeeld tijdens de ikjijwij-week allemaal aan de slag met ‘Global goals’. 

 

Jaaragenda 2022 Scholengroep Veluwezoom

 

September 26Continue reading
Gezonde school

Ook de komende drie jaar mogen wij ons weer een gezonde school noemen. We hebben het themacertificaat voeding behaald.

gezonde school

Schoenzetavond

Woensdag 17 november mochten alle kinderen 's avonds naar school komen. We gingen samen de schoen zetten. Een van de juffen heeft een mooi verhaal voorgelezen. En we hebben uit volle borst sinterklaasliedjes gezongen. En wat bleek donderdagochtend... De Sint en zijn pieten waren langs geweest en hadden in alle schoenen een cadeautje gestopt.

 

schoenzetavond

November 18Continue reading
Uitreiking Sjors Sportief

Wethouder Budel heeft woensdag 8 september samen met Jessica Harmsen van Cultuurbedrijf RIQQ het eerste exemplaar van het nieuwe Sjors Sportief boekje uitgereikt aan de kinderen van LeerRijk. De bovenbouw is afgelopen schooljaar druk geweest met het ontwerp van het boekjes. Samen met kunstenares Si Moon hebben ze gedoodled. Al deze doodles zijn verwerkt in de voorkant van het boekje. De originele doodle hebben we ingelijst terug gekregen en geven we een mooi plekje in de school. De foto’s zijn gemaakt door Jikke Fotografie.

September 9Continue reading
Onze speerpunten voor 2021

Op LeerRijk zijn wij samen verantwoordelijk voor wat er geleerd wordt. Door samen te werken vanuit interesse en talent zorgen we dat persoonlijke doelen worden bereikt. Hierbij werkend vanuit de behoeften van de leerlingen. Op LeerRijk is elk teamlid gespecialiseerd in een (vak)gebied. De specialisten spelen daarbij een adviserende en coachende rol. Ook nemen zij het voortouw bij ontwikkelingen. Daarbij worden stappen gezet naar steeds meer groepsdoorbrekend werken.014

LeerRijk in het nieuws

 


Onderstaand bericht is ook te vinden op: Rheden.nieuws.nl

 

Kindcentrum LeerRijk heeft naast het vignet voeding ook het vignet bewegen & Sport behaald van de Gezonde School. Met het vignet Gezonde School laat LeerRijk zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. Wij zijn trots op dit behaalde resultaat!


Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo zorgt kindcentrum LeerRijk voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen.

 

Bovendien heeft de school speciale aandacht voor de themacertificaten voeding en bewegen & sport. Hiervoor worden de volgende activiteiten ingezet: schoolfruit, smaaklessen, bewegend leren en BeweegWijs op het plein.

 

Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Wilt u meer weten over (het vignet) Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl.

 

Bewegen maakt leren leuk

Opfrisbeurt


Zo vlak voor de heropening op maandag 8 februari krijgt de school even een opfrisbeurt. Her en der wordt er in de school geschilderd. Het ziet er nu al fris en mooi uit!

Mooie afsluiting van 2020

Wat een fijne laatste schooldag van 2020. Met zijn allen samen geluncht in de hal. Aan de mooi gedekte tafels, met een lekker stuk fruit en een chocolaatje als extra traktatie!

December 15Continue reading
De toekomstige makers bedanken de Praxis!

 

Voor ons 'doe-rijk' heeft de Praxis ons gesponsord met figuurzagen en toebehoren. De kinderen van LeerRijk hebben zin om aan de slag te gaan! 

Praxis, bedankt!

 

 

December 11Continue reading
Studiedag op LeerRijk

De kinderen vragen wel eens: 'Juf wat doen jullie eigenlijk op een studiedag?" Nou dit; aan de slag op ons Rekenplein. Onder begeleiding van Ron van Beweeg Wijs. Het was een koude middag, maar wat hebben we veel ideeën op gedaan en geleerd over hoe we ons rekenplein kunnen inzetten, van groep 1 t/m groep 8!

 

Schoolfruit!

We hebben weer schoolfruit en het leuke is dat er verschillende variaties zijn en ook dingen die wij bijvoorbeeld nog nooit gegeten hebben. En daardoor leren en proeven we dingen. We hebben nieuwe fruitsoorten leren eten en kennen bijvoorbeeld: pastinaak, bleekselderij en courgette.

 

Teskt door: Aslan, Fréderique en Lena.

November 17Continue reading
Start Beweeg Wijs

Afgelopen week was het zover, we zijn gestart met de Beweeg Wijs lessen tijdens onze pauzes. Na maanden van voorbereiding en trainingen voor de juffen en een junior-coach training voor de bovenbouw konden we dan eindelijk aan de slag.
Tijdens de Beweeg Wijs lessen leren we de kinderen samen buiten te spelen. We brengen structuur aan in het spelen en de kinderen leren de gedragsregels die horen bij het spelen. We willen namelijk dat alle kinderen zich veilig voelen op het plein en dat ze plezier krijgen in bewegen.

 

Klik hier voor meer informatie over Beweeg Wijs.

(digi)taal voor groot en klein

De Bibliotheek Veluwezoom heeft LeerRijk uitgekozen om mee te doen met een bijzonder en leerzaam (digi)taal project. Zowel voor kinderen als voor ouders. 

 

Het gaat om een digitaal taalproject. Kinderen krijgen een IPad te leen waarop ouders samen met hun kind(eren) digitale prentenboeken kunnen lezen en waar diverse leuke spellen opstaan voor het bevorderen van de Nederlandse taal en het vergroten van de woordenschat.

 

Ditzelfde project is al op diverse scholen in Nederland uitgezet, met veel succes en positieve ervaringen van ouders en kinderen.

 

Vandaag was de aftrap, veel ouders zijn gekomen om mee te doen met dit bijzondere project! 

 

Start (digi)taal project

(digi)taal

Dag Annie, hallo LeerRijk

"Alle verhalen eindigen gelukkig, als je maar op tijd stopt."

 

En dan heten we alweer bijna twee weken LeerRijk. Wat kijken we fijn terug op een klein, maar mooi feestje. Het was een bijzondere dag, een dag waarbij veel gelachen werd, maar waar ook terug gekeken werd op de mooie geschiedenis die 'de Annie' had.
Tijd voor een nieuw boek; dag Annie.
Tijd voor een nieuw hoofdstuk; LeerRijk.

 

LeerRijk 1 LeerRijk 2

LeerRijk 3 LeerRijk 4

September 21Continue reading
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies preferences